Over ons

Over ons

Op deze website kun je alle mogelijkheden vinden om te wandelen in Apeldoorn en omgeving zoals jij dat wilt. Het doel is om zowel de startende wandelaar als de geoefende wandelaar die informatie te geven, welke hem/haar verleidt en/of uitdaagt om te gaan wandelen in Apeldoorn of omgeving.

De werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ is opgezet om alle initiatieven en activiteiten op het gebied van wandelen in Apeldoorn samen te brengen en op één plaats zichtbaar en vindbaar te maken. De website is een initiatief van, en in 2019 mogelijk gemaakt door, de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn. De website is in 2025 vernieuwd en zal verder ontwikkeld worden en daar kan jij aan bijdragen. Heb je zelf nieuws over wandelen of voor wandelaars in de gemeente Apeldoorn? Laat het ons weten via het contactformulier, dan kunnen we dit op de website vermelden.

Missie

De werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ heeft als ambitie om een krachtig platform op te zetten voor alles wat met wandelen te maken heeft in de gemeente Apeldoorn en omgeving. Dit platform wil de samenwerking tussen wandelorganisaties, verenigingen en wandelgroepen versterken.

Waar willen wij naartoe?

Ons doel is om de mogelijkheden voor wandelen in en rond Apeldoorn te behouden, te promoten én uit te breiden. Met dit platform willen we niet alleen de belangen van wandelaars behartigen, maar ook bijdragen aan een gezonde en actieve leefstijl voor de inwoners van Apeldoorn. Wij streven ernaar een gesprekspartner te zijn voor de gemeente, sportondersteuners, zorg- en welzijnsorganisaties, en iedereen die wandelen een warm hart toedraagt.

Hoe willen we dit bereiken?

Om dit doel te verwezenlijken, zetten we in op een breed en toegankelijk netwerk. Samenwerking en uitwisseling van kennis staan hierbij centraal. Hieronder beschrijven we onze aanpak:

Informatiebijeenkomsten organiseren
We organiseren bijeenkomsten waar iedereen welkom is die betrokken is bij wandelen: van wandelverenigingen en stichtingen tot informele wandelgroepen. Ook nodigen we professionals uit de zorg- en welzijnssector uit, zoals initiatiefnemers van wandelgroepen of mensen die inwoners willen stimuleren om meer te bewegen. Tijdens deze bijeenkomsten willen we:

Voorbeelden van samenwerkingen en ondersteuning
Thema’s en praktische vraagstukken die van belang zijn voor de wandelgemeenschap in Apeldoorn. Hierbij denken we aan:
• Luisteren naar ervaringen, behoeften en knelpunten;
• Ideeën en oplossingen verzamelen;
• Netwerken stimuleren om samen sterker te staan.

Versterken van de organisatie: Hoe kunnen wandelorganisaties zichzelf beter organiseren of professionaliseren?
Behoud van activiteiten: Welke ondersteuning is nodig om bestaande wandeltochten en initiatieven te behouden?
Eén aanspreekpunt ontwikkelen: Een centrale contactpersoon of coördinatiepunt voor externe partijen zoals de gemeente, sportraad of zorgpartners.
Ontwikkeling van routes: Hulp bij het ontwerpen en onderhouden van aantrekkelijke wandelroutes voor wandelgroepen.
Vrijwilligers werven en binden: Hoe betrek je enthousiaste vrijwilligers?
Het bereiken van deelnemers: Hoe trek je nieuwe wandelaars aan, bijvoorbeeld via promotie of evenementen?
Gezondheid en veiligheid: Opleidingen initiëren over bijvoorbeeld EHBO, wandelcoaching en opleidingen die hieraan bijdragen.

Samen bereiken we meer

Door onze krachten te bundelen, kunnen we wandelen in Apeldoorn niet alleen toegankelijker maken, maar ook zorgen voor een langdurige groei van deze waardevolle activiteit. We zien het platform als een verbindende factor die wandelaars, organisaties en andere betrokkenen met elkaar in contact brengt, inspireert en ondersteunt.

Heb je interesse om mee te denken of deel te nemen aan onze bijeenkomsten? Wij horen graag van je! Samen bouwen we aan een gezonde, actieve en verbindende wandeltoekomst in Apeldoorn.

Benieuwd naar al de wandelmogelijkheden in Apeldoorn en omgeving? Kijk verder op de website of neem contact op voor vragen of het delen van initiatieven rondom wandelen.

Platform ‘Wandelen in Apeldoorn’

Irma Woudenberg-Hulleman
Mariza Bosch
Mirjam Rijswijk
Freek Monteban
John de Jager, webbeheer